Making Sibbertoft Reading Room warm and accessible

by Sibbertoft Reading Room in Sibbertoft, Northamptonshire, England

Making Sibbertoft Reading Room warm and accessible

Our village hall is outdated and cold. We want to make the building accessible and relevant for future generations; a community social hub.

by Sibbertoft Reading Room in Sibbertoft, Northamptonshire, England

£10

raised of £1,000 target

1

supporters
1% 8 days left
This project is using Flexible funding and will receive all pledges made by November 27th 2018 at 12:00pm

Sibbertoft Reading Room is our village hall. It is a traditionally built, characterful property in the centre of the village. Income from fundraisers and room hire have been sufficient to keep it well-maintained. However it has not been sufficient to make investment in the fabric of the building since the mid-1980s. It feels damp, draughty and cold, and provides an uncomfortable, outmoded environment for users.
This project represents a new investment in the building and its amenities.

We wish to update the building, making it accessible to all, providing better facilities and achieving environmental benefits and financial savings through greater energy efficiency.

We wish to make the building:
1.    Warmer with a new heating system, insulation, double glazing, draught-proofing, and improved ventilation;
2.    Accessible with the provision of an accessible toilet, better ramp, level floor, lighting and sound system;
3.    Up-to-date with internet capability.
Upgrading the hall in this way will encourage greater community and business use.

We have received some financial support from our Parish Council and work closely with them and the Parochial Church Council. We have been fundraising for 3 years and hope to carry out the work in 2019.


The Reading Room is the only secular building within the parish, located in the heart of the village.
It is an essential amenity for our rural community, many sections of which are becoming increasingly isolated and at risk of loneliness due to a lack of public transport. This particularly affects the elderly and school age children. The village has quite an elderly age profile who are dependent on private transport.

Our vision for the resulting improvements is to make the Reading Room a social hub for all the residents of Sibbertoft and surrounding villages. We want to create a warm, inviting and fully accessible space that can be used by people of all ages and backgrounds to get together to form a solid community.

Let's make 'Making Sibbertoft Reading Room warm and accessible' happen

Support Us