Project affiliate - Aviva Plc logo image

Outdoor Community learning classroom

by Friends of High Spen Primary. in High Spen, England, United Kingdom

We did it
On 15th July 2020 we successfully raised £1,774 with 50 supporters in 134 days

We are raising funds for an outdoor classroom and refreshed playground to provide an exciting space to be enjoyed by the whole community.

by Friends of High Spen Primary. in High Spen, England, United Kingdom

We want to start to develop our playground space to provide seating and shelter. This will make the playground a more interesting and enjoyable area as well as maximising the opportunities for use. If further funds are raised we would like to refresh and update the playground to include play equipment and creative, imaginative and fun markings to encourage different types of play. 

The school council have been integral in the planning of this project and the design will be pupil led. The exact design for the classroom and playground will depend upon the precise funds raised and the availability of local, environmentally conscious affordable materials. We have sought advice as to the options available to us to meet our needs and optimise the space we have available. 

We have undertaken an audit of play and the children have considered what they would like their playground to look like to benefit all the children and to appeal to the community when they visit our premises. 

We are a school very much in the heart of the community. The playground area and outside space are used to host fairs and events that are open to the wider community.  We organise an annual strawberry tea party which is extremely popular particularly with the residents of our local nursing home, as well as Christmas and Summer Fairs, which are open to all. 

The playground is also used by after school clubs. The extra playground structure will help us develop opportunities for future clubs as well as provide much needed seated and covered area for our outdoor community events. 

Our play audit highlighted that the children wanted a space where they could sit and read, undertake crafts and sit with friends which was sheltered from the hustle and bustle of the main play area.

The outside areas are also used for sports activities to ensure that the children are given opportunity to have healthy exercise. The structure is a good space for resting, group and 1:1 reflection and discussion. 

Our project is to build a structure to strengthening our school community, invoke opportunities for using it as well as attracting more to our facilities.  

Rewards

This project offers rewards in return for your donation.

£5 or more

£5 or more- A Big Thank You!

Thank you so much we really appreciate your donation and want to share the news about your generosity. We will say thank you on our PTFA facebook page and in the school newsletter.

£20 or more

£20 Handmade Thank you!

We are very grateful for your generous donation and will say thank you on our PTFA facebook page, school newsletter and send you a handmade thank you card produced by one of our children.

£50 or more

£50 or more See your name in lights!

We are very grateful for your generous donation. We will say thank you on our PTFA facebook page, in the school newsletter and your name will be printed on the PTFA noticeboard in the school playground.

£100 or more

£100 or more - Time capsule

We are very grateful for your generous support. We will say thank you on our PTFA facebook page, school newsletter and your name will be placed in a time capsule we will be burying in the school yard.

Got an idea like this?

Our crowd has raised over £70 million for bright ideas and good causes.